De Chambres d'Hôtes is centraal gelegen vlakbij de oude veste la Cité van Carcassonne UNESCO erfgoed, de gezellige stad Castelnaudary, bekend om zijn cassoulet, en het kleine stadje Limoux bekend om zijn blanquette, de eerste bruisende wijn ter wereld. Het Canal du Midi loopt als een rode draad door het gebied en is ideaal om te wandelen,te fietsen en een bootje te huren.

De kleine dorpjes in de omgeving hebben vaak een wekelijkse markt waar buiten de vele verse producten, ook leuke snuisterijen te koop zijn.De wekelijkse markt in Mirepoix spant de kroon, het dorpje is werkelijk fabuleus.

Als u een dagje strand verkiest is dit ook binnen 1 uur te bereiken, het strand van Narbonne of het gezellige Coullioure, en bij helder weer kunt u de Pyreneeën zien liggen waar ook geskied kan worden in de winter.

Cultuur is er in overvloed, het is een eeuwenoude omgeving met veel historie en mysteries, zoals het verhaal van Rennes les Château en Bugarach. Maar u kunt ook alle oude Catharen Château's bezichtigen.
Vakantie in de Aude betekend ook onthaasten want de regio is erg rustig en wijds uitgestrekt.
Het gebied de Mallepère waar La Force aan grenst kent vele bekende wijngaarden en is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Kortom een aantal nachten doorbrengen bij Coccinelles is de moeite waard.